sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Valintoja hygieniahyllyllä

Kävin kaupassa männäviikolla.

Viikonlopun ruokaostosten lisäksi muistin tarvitsevani myös uuden hammasharjan ja tahnakin oli lopussa. Niinkin yksinkertaisen asian ostaminen vaikeutuu mitä isomman valikoiman hyllyrivien välistä löytää. Varsinkin jos haluaa olla tietoinen kuluttaja ja ottaa huomioon käytännöllisyyden ja edullisuuden lisäksi myös ilmastovaikutuksen.

Ilokseni huomasin että Rainbow-merkin alla myydään vaihtopäällä varustettuja hammasharjoja! Hammasharjapaketissa tuli mukana toinen vaihtopää. Hintakin oli edullinen, käytännössä siis kaksi harjaa maksoi käymässäni marketissa noin 1,50 €. Muttamutta... jos vaihtopäitä saisi ostettua myös erikseen, olisi tästä tullut hetkessä hittituote kylppärin hyllylleni. Miksi pitäisi ostaa joka toisella kertaa kuitenkin myös uusi varsi?

Ostin kolme euroa maksavan hammasharjan jossa on kivoja poron kuvia varressa eikä yhtään vaihtopäätä. Päätin yrittää selvittää saisiko niitä vaihtopäitä jostain erikseen ostettuna. Ens kerralla sitten..

Käännyin ympäri ja näin seinän täynnä naisten saniteettituotteita, siteitä, tampooneja ja pikkuhousunsuojia. Koska käytän kuukuppia, tarvitsen näitä tuotteita nykyään hyvin harvoin. Mutta kas! Sateenkaari-tuoteperheeseen kuuluu vaihtopäähammasharjojen lisäksi myös biohajoavia pikkuhousunsuojia! Paketin kyljessä lukee LUOMU, on ympäristömerkkiä ja avainlippua! Mahtavaa! Pienen präntin lukeminen paljastaa vieläpä sen, että tuote on valmistettu Suomessa (huraa!), mutta myös: "Hygieniasyistä käytettyä pikkuhousunsuojaa ei tule laittaa biojätteen joukkoon."

Siis miksi ei? Ja mihin nämä sitten tulee kierrättää jos bioroskis on pois pelistä? Eikö se vähän vie idean koko biohajoavalta kotimaiselta luomutuotteelta? Pitääkö mun nyt perustaa komposti parvekkeelle? Ja miksei toisessa, kalliimmassa ja brändätymmässä merkissä samaa mainintaa ole paketin kyljessä? Kotigooglaus kertoo myös että Delipap OY tekee molemmat suojat. Häh. Kuluttaja on ymmällään.

Ostin sen halvemman paketin kuitenkin ja yritän selvittää kierrätysdilemman.

Kävin saunassa lauantai-iltana, suihkusaippua loppui ja shampoo vetelee viimeisiään. Pyykinpesuainekin on loppumaisillaan. Lisää tuotetuskailua tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti